CFA

CFA

Med A.C.E Gull medlemskap og et tillegg på 100 kr kan du trene med CFA som har egen boks på A.C.E.
Se timeplan
Book plass på time
Facebook for CFA
Facebookgruppe for CFA medlemmer


Video – Joachim presenterer CFA


Treningskonseptet til CFA
Konseptet har tatt treningsmarkedet med storm i Norge og resten av verden de siste årene. Målet med treningen er å spesialisere seg på å ikke spesialisere. Med det menes å bli god i alt, ikke innenfor en spesifikk gren eller idrett. Treningsøktene er sjeldent de samme. Sammensetningen av øvelser, antall kg og repetisjoner vil være ulik fra gang til gang. Kroppen vil slik få nye utfordringer og fortsette å skape resultater, uten å falle i en rutine der man ikke får progresjonen man ønsker.


Kun funksjonelle øvelser
Dette er øvelser som faller naturlig for kroppen, og som er overførbare til dagliglivet. Velger du heisen fremfor trappene? Er det et ork å måke innkjørselen når snøen kommer? Skulle du ønske du hadde mer overskudd til å leke med barna? Det å bli sterkere og mer utholdende innenfor funksjonelle øvelser vil gjøre deg bedre rustet for livets fysiske utfordringer. Vi jobber hardt og i høyt tempo. Intensiteten defineres i arbeidet du legger ned i løpet av en gitt tid. 


WOD ”Workout of The Day” = Dagens treningsøkt
En CFA time varer normalt ca. 60 minutter. Selve WODén varer 5-30 minutter. Lengden på oppvarming, teknikktrening og uttøyning vil bli tilpasset deretter. Noen ganger jobber man først med ren styrke og avslutter med en kort og intensiv økt, mens andre ganger er det en kontinuerlig intensiv økt som varer nærmere halvtimen. De korte øktene vil ofte være som en full spurt, og det er overraskende for mange hvor sliten man kan bli på så kort tid! I en CFA time er det en eller flere utdannede instruktører som styrer timen og veileder deg underveis. Instruktøren følger med og ser at øvelsene utføres teknisk riktig, samtidig som du blir motivert til å yte ditt aller beste til enhver tid! Hver WOD tilpasses og skaleres til et nivå som passer for alle, uansett alder, kjønn og fysisk form. Noen WODér gjennomføres alene, mens andre er i team på to eller flere personer. Teamfølelse står høyt i fokus. Derfor rydder vi utstyret på plass etter alle er ferdig. Vi heier hverandre frem om vi er ferdig før andre.


Forbedring av ferdigheter
Utholdenhet: Kroppens evne til å behandle, levere, lagre og utnytte energi.
Hjerte/åndedrettsutholdenhet: Kroppens evne til å samle, behandle og levere oksygen.
Styrke: En muskel eller kombinasjon av muskler sin evne til å tilføre kraft.
Fleksibilitet: Kroppens evne til å maksimere rekkevidden av bevegelse til et gitt punkt.
Kraft: Kroppens evne til å bruke maksimal styrke på minimal tid.
Hastighet: Kroppens evne til å minimere tid brukt på en gjentatt bevegelse.
Koordinasjon: Kroppens evne til å kombinere flere bevegelser til ett bevegelsesmønster.
Smidighet: Kroppens evne til å minimere overgangen fra et bevegelsesmønster til et annet.
Balanse: Evnen til kontrollere plassering av kroppen i forhold til tyngdekraften og relasjonen til underlaget.
Nøyaktighet/presisjon: Kroppens evne til å kontrollere bevegelse i en bestemt retning eller ved en gitt intensitet.