Spille Squash

Spille Squash

På A.C.E Racket & Treningssenter finner du 3 Squash baner.
Squash kombiner styrke, kondisjon og gir økt kroppskontroll mens du har det gøy på banen!
Har du A.C.E medlemskap som inkluderer Squash og vil booke bane, gå til Booking. Dersom du ikke har medlemskap med Squash og vil spille, se våre Medlemskap & Priser. Husk å følge regler for banebestilling og banebruk!


Follo Squashklubb (FS)
I 2022 ble Follo Squashklubb offisielt tatt opp i Norges Idrettsforbund og Norges Squashforbund. Dette er en klubb for aktive squashspillere i Follo og nærliggende region, nærmeste klubb for spillere på A.C.E. Bli gjerne medlem! FS arrangerer turneringer for klubbens medlemmer.
For å bli medlem – gå inn på Min Idrett, søk Follo Squashklubb og meld deg inn.


Strenge om en Squashracket? Les mer…


Personlig Trener (PT) i Squash! Gjennom PT-timer med våre dyktige spillere og instruktører Bo (Bosse) Platzack og Thorbjørn Berger kan du få raskere fremgang på Squashbanen, noe som gir deg mer spilleglede samtidig som du får mer ut av en treningsøkt! Les mer om Bosse, Thorbjørn og Squash-PT timer under Personlig Trening …

Squash spilles vanligvis av to spillere, men også noen ganger av fire i doublekamper. Det spilles i innendørs baner som har fire vegger, og med standardiserte racketer og en liten, hul, gummiball. Squash regnes som en meget fysisk krevende sport. Det er ikke uvanlig å forbrenne 700–1000 kilokalorier i løpet av en times spill.

Kort fortalt så slås ballen mot frontveggen, eventuelt via en annen vegg. Ballen må treffe nedenfor de øvre vegglinjene. På frontveggen må den også treffe over platen (når det serves, over servelinjen). Dersom platen treffes gir den gjerne fra seg en lyd.

En slagveksling innledes med at den ene spilleren server med å slå ballen direkte mot frontveggen fra den ene siden av banen over til motstanderen på den motsatte siden. De etterfølgende slagene må slås direkte mot frontveggen eller via de andre veggene. En spiller må senest returnere ballen før den treffer gulvet for andre gang. Slagvekslingen avgjøres til en spillers fordel, når det ikke lykkes motstanderen å returnere ballen korrekt til frontveggen.

Fra og med høsten 2008 spilles Squash i Norge etter følgende poengsystem: Det spilles med poeng på alle baller. Det spilles opp til 11, men blir stillingen 10-10 skal det spilles videre til en av spillerne vinner med 2 overskytende poeng, f.eks. 17–15. Det spilles best av 5 game.