Padel

Padel

På A.C.E Racket & Treningssenter finner du 5 Padel baner. Vi huser spillere i alle aldre og på absolutt alle nivå, fra nybegynnere til Norgesmestere og har arrangert NM i Padel flere ganger. Du finner også Norges første padelklubb Smaalenene Padelklubb på A.C.E. Klubben har som mål å være en sosial klubb for alle og har et godt Padelnettverk.

Har du A.C.E medlemskap som inkluderer Padel og vil booke bane, gå til Booking. Dersom du ikke har medlemskap med Padel og vil spille, se våre Medlemskap & Priser. Husk å følge regler for banebanebestilling og banebruk!

Smaalenene Padelklubb holder jevnlig Padel-skole for barn og ungdom 9-16 år på A.C.E. Interessert? Ta kontakt med klubben via facebook eller ta direkte kontakt med Thorbjørn Berger på telefon 92 66 88 01. For å delta på Padel-skole tegnes Junior medlemskap uten månedlig binding.

Personlig Trener (PT) i Padel! Gjennom PT-timer med en dyktig spiller og trener kan du få raskere framgang på Padelbanen, noe som gir deg mer spilleglede og du får mer ut av en treningsøkt! Les mer om Personlig Trening og finn våre Padel spesialister…

     


Litt om Padel

Padel spilles vanligvis i double format (fire personer) på en lukket bane, en tredjedel av størrelsen til en tennisbane. Man teller på samme måte som i normal tennis, Padelballen er som tennisballen, men med et litt annet trykk på selve ballen. De viktigste forskjellene er at banen har vegger som kan brukes i ballvekslingene (som i squash) og at det spilles med racketer uten strenger.
Sporten ble oppfunnet i Acapulco, Mexico, av Enrique Corcuera i 1969. Den er for tiden mest populær i spanske og amerikanske land som Argentina, Mexico, Spania og Andorra, selv om Padel nå begynner å spre seg raskt over hele Europa og andre verdensdeler.


Regler

 • Det er mest vanlig å spille double (fire personer på banen). Kan også spilles 1 mot 1 på singel-baner, eller diagonalt på double-bane.
 • Poeng starter med en serve. Det er ikke lov å serve over hoftehøyde.
 • Første poeng starter fra høyre del av banen (som i tennis) og serven må lande i den diagonale serveruten. Man har to forsøk på serven.
 • Serven kan ikke treffe sidegjerdet, bare glassveggen (etter sprett).
 • Det er lov å bruke veggene. Det er lov å slå ballen i veggen på vei til motstanders halvdel eller la ballen treffen veggen på egen halvdel før du slår ballen over nettet.
 • Poenget er tapt når ballen spretter to ganger på en side.
 • Ballen kan ikke treffe veggen på direkten, den må først sprette i bakken.

Telle poeng

 • Det telles likt som i tennis. 15/30/40/game.
 • Set er vunnet når et av lagene har vunnet 6 game. Set må vinnes med 2 game.
 • Ved 6 like spilles tie-break først til 7 poeng (vinne med to).
 • Man spiller best av 3 set.