Bordtennis

Bordtennis

På A.C.E Racket & Treningssenter finner du 3 bordtennisbord. Som medlem – spill når du vil!


Litt om bordtennis

Bordtennis er en racketsport som spilles, vanligvis innendørs, av to (herresingel, damesingel) eller fire (herredobbel, damedobbel, mixed). Spillerne slår med små racketer som består av en trestamme som er kledd med pålimt gummi. Spillet foregår på en bordplate med nett på midten. Spillerne slår den lette ballen over nettet som deler spilleflaten i to like store deler. Ballen er en liten, vanligvis hvit eller gulorange, hul ball med diameter på 40 mm og vekt ca. 2,6 gram.

En kamp spilles i best av 3, 5 eller 7 sett. Et sett vinnes av den som får 11 poeng først. Man må vinne med to poeng, så dersom stillingen er 10-10 eller 11-11 spilles det helt til én av spillerne leder med to poeng. Før kampen trekker man om hvem som skal serve først. Den som vinner trekningen kan velge om han/hun vil begynne å serve eller gi serven til motstanderen, og den som tapte trekningen får velge hvilken side av bordet han/hun vil starte ved. Etter at et sett er ferdigspilt bytter spillerne bordside.

Ballen skal ikke treffe bordet før den som server slår ballen, og den skal slås slik at den treffer din egen bordhalvdel én gang for så å gå over nettet og treffe motstanderens bordhalvdel. Serven kan gå skrå eller hvilken som helst retning. Regel med å serve på skrå gjelder kun i double. Dersom ballen rører ved nettet og deretter går over på motstanderens halvdel må serven spilles på nytt. Dette kalles «touch».
Serven starter i det du kaster ballen opp fra håndflaten, og kan ikke avbrytes. Dette betyr at dersom du har startet med å kaste opp ballen kan du ikke ombestemme deg – fullfører du ikke slaget taper du poeng. Dette er i motsetning til reglene i tennis.
Servemottakeren må returnere serven etter at ballen har truffet sin egen bordhalvdel én gang. Ballen skal kun sprette én gang på egen bordhalvdel før man slår ballen direkte over til motstanderens bordhalvdel. Den spilleren som slår ballen i nett, eller ikke treffer motstanderens bordhalvdel taper poenget. Det er lov for ballen å berøre nettet på vei til motstanderens bordhalvdel. Det er lov å treffe kanten av bordoverflaten.