Squash

Squash

På A.C.E Racket & Treningssenter finner du 3 Squash baner.
Squash kombiner styrke, kondisjon og gir økt kroppskontroll mens du har det gøy på banen!
Har du A.C.E medlemskap som inkluderer Squash og vil booke bane, gå til Booking. Dersom du ikke har medlemskap med Squash og vil spille, se våre Medlemskap & Priser.

Squash spilles vanligvis av to spillere, men også noen ganger av fire i doublekamper. Det spilles i innendørs baner som har fire vegger, og med standardiserte racketer og en liten, hul, gummiball. Squash regnes som en meget fysisk krevende sport. Det er ikke uvanlig å forbrenne 700–1000 kilokalorier i løpet av en times spill.

Kort fortalt så slås ballen mot frontveggen, eventuelt via en annen vegg. Ballen må treffe nedenfor de øvre vegglinjene. På frontveggen må den også treffe over platen (når det serves, over servelinjen). Dersom platen treffes gir den gjerne fra seg en lyd. En kamp består av 3 eller 5 games.

En slagveksling innledes med at den ene spilleren server med å slå ballen direkte mot frontveggen fra den ene siden av banen over til motstanderen på den motsatte siden. De etterfølgende slagene må slås direkte mot frontveggen eller via de andre veggene. En spiller må senest returnere ballen før den treffer gulvet for andre gang. Slagvekslingen avgjøres til en spillers fordel, når det ikke lykkes motstanderen å returnere ballen korrekt til frontveggen.


A.C.E Racket & Treningssenter Squash baner